Wij raden altijd een behandeling aan , want alle houtsoorten die buiten komen te staan en worden blootgesteld aan het weer dienen behandeld te worden dus ook steigerhout, gebruikt steigerhout heeft van zichzelf wel al een verweerde werking omdat het al voorheen in de steigers is blootgesteld aan lucht, water, verf & cement , maar dit is niet genoeg om het optimaal te beschermen tegen alle weersinvloeden , dus dient het extra behandeld te worden. Gelukkig biedt Mammoet steigerhout veel mogelijk heden , zodat u meubel een langere duurzaamheid krijgt en er langer plezier van kan hebben,een kleine investering voor een langer genot ! We kunnen u hierin zelf van dienst zijn of u kunt onze kant en klare behandelingen kopen en zelf de behandeling uitvoeren, wij zullen u hierin uiteraard in adviseren .

Mammoet steigerhout biedt de volgende behandelingen aan :
1
Transparante Pu-laag (blanke lak ) behandeling, dit is kleurloos en zo behoud u 100 % de kleur van het hout en heeft het dus enkel een beschermende functie.
2
Olie behandeling, dit zorgt ervoor dat het hout een lichte eiken kleur krijgt en dus wat donkerder van kleur, uiteraard heeft de olie ook een beschermende werking .
3
White wash behandeling, dit zorgt ervoor dat het hout een witte gloed krijgt , de nerven van het hout blijven wel zichtbaar dus het karakter van het steigerhout hout verdwijnt niet, tevens heeft de wash ook een beschermende werking.
4
Grey wash behandeling, dit zorgt ervoor dat het hout een grijze gloed krijgt , de nerven van het hout blijven wel zichtbaar dus het karakter van het steigerhout hout verdwijnt niet, tevens heeft de wash ook een beschermende werking.
5
Blackwash behandeling, dit zorgt ervoor dat het hout een zwarte gloed krijgt , de nerven van het hout blijven wel zichtbaar dus het karakter van het steigerhout hout verdwijnt niet, tevens heeft de wash ook een beschermende werking.